Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Zilvervisjes

Veel ventileren en een lage luchtvochtigheid geven zilvervisjes minder kans

Zilvervisjes komen voor op vochtige plaatsen in huis. Deskundige bestrijding is het beste wat u kunt doen tegen overlast van zilvervisjes. Als u vermoedt dat u last hebt van zilvervisjes kunnen we samen met u op zoek gaan naar de oorzaak en helpen we u de overlast op structurele wijze te bestrijden. Zo bespreken we te nemen maatregelen en geven we advies om zilvervisjes in de toekomst te voorkomen.

Het zilvervisje behoort tot de groep van Franjestaarten. Hieronder vallen de volgende insecten: zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes. Omdat deze insecten heel erg veel op elkaar lijken worden ze vaak met elkaar verwisseld.

Zilvervisjes worden ongeveer 13 tot 25 mm lang als ze volwassen zijn. Ze zijn te herkennen aan hun visachtige verschijning, doordat het lichaam breed begint en uitloopt in een dunnere staart. Het insect heeft een glanzend zilvergrijze kleur. Dit zijn de schubben die het lichaam beschermen. Vanwege bovenstaande redenen wordt het insect zilvervisje genoemd. Verder hebben ze sprieten, deze zijn korter dan het lichaam. Zilvervisjes vluchten heel erg snel met een visachtige beweging en verstoppen zich vaak tussen kieren.

Zilvervisjes komen voornamelijk voor op vochtige plaatsen binnenshuis. Bijvoorbeeld bij water- en afvoerleidingen, in aanrechtkastjes en in de badkamer. Maar ook achter plinten, onder vloerbedekking en in boekenkasten kunt u ze tegenkomen.
De eieren van zilvervisjes worden in het voorjaar in groepjes van twee of drie afgezet in scheuren of kieren van houtwerk. Na drie tot zes weken komen de larven uit. Onder gunstige omstandigheden kan het zilvervisje meer dan 3 jaar leven.

Mieren bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Overlast door zilvervisjes

Het zilvervisje richt weinig schade aan. Wel kunnen zij zeer hinderlijk zijn wanneer zij in grote aantallen voorkomen.
Zilvervisjes houden van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Ze komen zowel voor in oudere woningen als in nieuwbouwwoningen. Vaak komen zilvervisjes voor in nieuwbouwwoningen doordat er nog jarenlang veel vocht uit beton en hout verdampt.


Risico’s en gezondheid

Zilvervisjes vormen geen direct risico voor de gezondheid. Eigenlijk geven deze beestjes aan dat er iets niet in de haak is in uw huis, namelijk een hoge luchtvochtigheid. Als gevolg hiervan kunnen ze gemakkelijk uitbreiden.


Bestrijden van zilvervisjes

Indien er overlast is door zilvervisjes dient u de ruimte goed te ventileren. Ook kunt u de luchtvochtigheid omlaag te brengen, waarbij de temperatuur zo laag mogelijk moet worden gehouden.
Natuurlijk kunnen wij u ook helpen om de zilvervisjes blijvend te bestrijden.


Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u graag. Dit kan telefonisch (kosteloos) of tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden echter wél kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de bestrijding uitvoeren worden deze kosten op de totale rekening in mindering gebracht.

De kosten worden altijd vooraf met u besproken. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht