Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Discreet en milieubewuste bestrijding

Op deze pagina worden de meest gestelde vragen beantwoord. Op deze manier hopen wij u duidelijkheid te geven omtrent onze werkzaamheden en informatie te verstrekken over ongedierte. Als u een andere vraag heeft dan vragen wij u om contact op te nemen met AOB Ongediertebestrijding

Hoe gaat de AOB Ongediertebestrijding te werk?

Bij het bestrijden van ongedierte in woningen en bedrijfspanden werken wij volgens een vast patroon. Eerst luisteren en informeren we bij de partij die ons heeft ingeschakeld of zij enig idee hebben om welke ongedierte het gaat, waar deze zich bevindt, of ze zelf aan het bestrijden zijn geweest en hoelang ze al last hebben van deze ongedierte. Daarna bekijken we het probleem en gaan op zoek naar het ongedierte, op basis van deze bevindingen bespreken we de mogelijkheden die eventueel gelijk voor een passende oplossing kunnen zorgen. Later kunnen we bij u terugkomen om te controleren of het ongedierte werkelijk weg is, dit gaat altijd in overleg. 

Hoe snel zijn jullie ter plekke in geval van nood?

Wanneer u onze hulp direct nodig heeft, bijvoorbeeld in het geval van een wespennest, kunt u ons gelijk bellen. Wij proberen dan vaak nog de zelfde dag langs te komen. Het is afhankelijk van de plek waar u woont, hoelang het precies duurt voordat wij bij u langs kunnen komen. Door onze ervaring en hulpmateriaal, kunnen we vaak direct voor een passende oplossing zorgen in geval van nood. 

Beschik ik over garantie nadat jullie het ongedierte verwijderd hebben?

Voor bestrijding van een wespennest krijgt u seizoen garantie op het nest wat behandeld is, mocht het nest niet goed behandeld zijn dan komen we kosteloos bij u terug. Als we ander ongedierte in uw woning gaan bestrijden zullen wij altijd voor een doelgerichte en vakkundige aanpak zorgen. Wij zullen er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat het ongedierte terugkomt na een bestrijding. Helaas is in deze gevallen niet mogelijk garantie te geven dat het ongedierte niet weer terugkeert. In sommige gevallen gaan wij met u een traject in zodat wij blijvend kunnen zorgen dat er geen last meer is van het ongedierte. 

Vergoedt de verzekering ongediertebestrijding?

De kosten voor het inschakelen van AOB Ongediertebestrijding worden doorgaans niet door uw verzekeraar vergoed. Ook de kosten voor het herstel van de schade die het gevolg is van het ongedierte in uw woning zult u zelf moeten betalen. In uitzonderlijke gevallen wordt een deel van deze kosten gedekt in een aanvullende verzekering. Door het ongedierte tijdig te laten bestrijden is de kans op blijvende schade aan uw woning beperkt. Zo zullen de kosten ook beperkt blijven.

Moeten jullie terugkomen om het ongedierte te bestrijden?

Wanneer u ons inschakelt voor een wespennest gaan wij gelijk tot actie over hier komen we dan ook niet meer voor terug. Ook het bestrijden van ongedierte in uw woning proberen wij in één keer te bestrijden. In het geval van muizen overleggen we altijd eerst voor we een volgende keer terug komen. En heeft u bv. Houtworm, dan komen we eerst vrijblijvend kijken en daarna maken we een afspraak. Vooraf geven we altijd een indicatie van de duur van de behandeling en bespreken we wat gaan doen voor het bestrijden van het ongedierte in uw woning.

Ik heb last van ongedierte, maar weet niet welk ongedierte?

Wanneer u last heeft van een voor u onbekend ongedierte kunt u AOB ongediertebestrijding inschakelen. Wij zoeken naar het type ongedierte waar u last van heeft en zorgen soms direct voor een passende oplossing. Komen we er niet uit dan nemen we een beestje mee en bekijken we onder de microscoop om welk ongedierte het gaat. 

Zijn de bestrijders gecertificeerd?

Ja, we zijn gecertificeerd! AOB is EVM en VCA-VOL gecertificeerd en is in bezit van licentie 4. Dat houdt in dat ook met fosforwaterstof pellets gewerkt mag worden. Wij werken volgens de HACCP-richtlijnen en kunnen daardoor ook klanten bedienen in de voedingsindustrie. Dit betekent dat u verzekerd bent van een vakkundige en professionele oplossing. 

Is het verstandig om zelf ongedierte te bestrijden?

Ongedierte bestrijden is niet altijd eenvoudig, de kans op door vergiftiging is altijd aanwezig. Vooral als u het zelf doet. De bestrijdingsmiddelen en de behandelmethodes zijn soms slecht voor het milieu en kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid, en die van eventuele andere (huis)dieren. Het is dan ook af te raden om zelf ongedierte uit uw woning te bestrijden. Vaak zijn bestrijdingsmiddelen die u zelf koopt niet zo effectief als de behandelmethodes die AOB ongediertebestrijding u kan bieden. 

Werken jullie met dieronvriendelijke middelen?

Waar het kan werken we met diervriendelijke middelen, we weren liever de muizen dan dat we ze bestrijden. Om die reden proberen wij altijd naar een diervriendelijke oplossing te zoeken bij het bestrijden en weren van ongedierte. Het voornaamste doel blijft het voorkomen van het ongedierte. Niet in alle gevallen is het mogelijk om voor een 100% diervriendelijke oplossing te zorgen. Wij zullen elke bestrijding in overleg met u uitvoeren..

Wat is jullie werkgebied?

Ons werkgebied is de regio boven het noorden van Utrecht: Amersfoort – Hilversum – Leusden – Baarn – Soest – Hoogland – Hooglanderveen – Blaricum – Eemnes – Huizen – Almere – Bussum – Laren – Naarden – Achterveld – Hoevelaken – Lage Vuursche –Bunschoten – Spakenburg – Eemdijk – Zwartebroek – Terschuur – Stoutenburg – Zeist – Huis Ter Heide – Bosch en Duin – Den Dolder – Austerlitz – Bilthoven – De Bilt – Woudenberg – Maarn –Maarsbergen – Doorn – Driebergen – Nijkerk GLD – Nijkerkerveen – Stroe – Ankeveen – De Glind – Groenekan – Kootwijk – Maartensdijk en omstreken.

Ik zie kleine gaatjes in het hout op zolder wat nu?

Als u gaatjes ziet, is het goed om op verder onderzoek uit te gaan. Bekijk al het houtwerk en bepaal in hoeverre het overige hout is aangetast. Kijk uit naar kevertjes en sporen van poeder. Bij twijfel of als u meer informatie wilt, neem vrijblijvend contact met ons op.

Is mijn houtworm actief of niet en kan het zich verspreiden?

U kunt controleren of de houtworm nog actief is door bij de uitvliegopeningen een papiertje te leggen. Ziet u na een aantal dagen dat er zaagsel op het papiertje ligt? Dan heeft u waarschijnlijk last van houtworm. Ook als u voornamelijk lichte dan donkere gaatjes ziet kan het duiden op een actieve houtworm. Als de houtwormen nog actief zijn kunt u het best zo snel mogelijk actie ondernemen en de houtworm laten bestrijden.

Willen jullie de auto ergens anders parkeren?

Geen probleem, maar we hebben geen reclame op de bedrijfsauto en komen ook niet met reclame bij u naar binnen. Ook eventuele bestrijdingsmiddelen worden gewoon met een boodschappentas naar binnen gebracht. Wij begrijpen dus best dat ongedierte een beetje een taboe blijft en proberen daarom discreet te werk te gaan.

Heeft u een vraag die hier niet tussenstaat? Neem gerust contact op...

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht