Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Vlooien

Wat u het beste kunt doen is een deskundige bestrijding

Een vlooienplaag ontstaat vaak in de vakantieperiode als er geen mensen in huis zijn. Het beste wat u kunt doen is een deskundige bestrijding tegen de overlast van vlooien. Wij helpen we u graag als u last heeft van vlooien in huis en doen dat op structurele wijze. We bespreken de te nemen maatregelen en geven advies om vlooien in huis in de toekomst te voorkomen.


Kattenvlooien komen helaas veel voor en is de meest voorkomende soort.  Deze komt zowel op honden als op katten voor. Katten zijn dieren die graag buiten zijn en op gras of door bosjes lopen. Dit zijn precies de plekken waar vlooien zitten. Als uw kat of hond in de buurt komen van vlooien kunnen zij overspringen op uw huisdier. Vlooien vermenigvuldigen zich snel. Uw kat of hond zal binnen korte tijd volledig onder de vlooien zitten. Uw huisdier zal hier heel veel last van krijgen. Na iedere bloedmaaltijd legt het vrouwtje 4 tot 8 eieren. Vaak komen de eitjes na 1 tot 12 dagen uit. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken dat uit het eitje een volwassen vlo is ontwikkeld.

vlooien bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Vlooienplaag: overlast door vlooien

Tijdens de vakantieperiode ontstaan er veelvuldig vlooienplagen in huizen. Wanneer er niemand thuis is en er geen beweging is komen de eitjes niet uit. Zodra er mensen of trillingen in huis zijn komen de eitjes uit en begint de vlooien overlast. Ook wanneer huisdieren tijdelijk niet in huis zijn kan een vlooienplaag ontstaan. Het kan gebeuren dat u de deur opent bij thuiskomst van vakantie en dat u besprongen wordt uitgehongerde vlooien die op zoek zijn naar een maaltijd.

Woningen met tapijten en huisdieren vormen voor vlooien een ideale leefomgeving. Door een huisdier met vlooien aan te raken of op een plek te zijn waar vlooien hun eitjes leggen worden de vlooien overgedragen.


Risico’s en gezondheid

Vlooien voeden zich met het bloed van de kat of hond. Ze springen soms naar mensen met een onbeschermde huidzone, om daar een maaltijd te nuttigen en vervolgens weer weg te springen. De beten zien er uit als een rood vlekje met een klein bloed keurig puntje in het midden. Een vlooienbeet kan jeuk veroorzaken en zorgt voor huidirritatie. Belangrijk is niet te krabben aan de beten anders gaan de wondjes ontsteken. Sommige vlooiensoorten zouden theoretische ook ziekten kunnen overbrengen. 

Het is niet bekend of er ook werkelijk mensen ziek worden van vlooien beten.


Bestrijden van de vlooien

Stofzuigen

Stofzuig zorgvuldig en op de sterkste stand om het tapijt en kleed te reinigen, daarnaast moet ook de rest van het huis zorgvuldig gezogen worden. Ook op plekken waar u moeilijk bij kunt komen; overal kunnen de vlooien zitten dus letterlijk in alle hoeken en gaten. Vergeet ook de katten- of hondenmand niet. Na het stofzuigen zitten de vlooien, eitjes en larven in de stofzuiger zak, het is raadzaam de zak weg te gooien na het stofzuigen.

Wassen

Kussen, dekens, en andere voorwerpen waar uw huisdier graag op zit of ligt kunt u het beste zo heet mogelijk wassen. Zo mogelijk op 90 graden, anders op 50 of 60 graden. De eitjes en larven zullen deze temperatuur niet overleven. Reinig ook het beddengoed. Herhaal dit wekelijks, zeker in de periode dat u vlooien aan het bestrijden bent.  Ook de kleren in de  wasmand; hier kunnen makkelijk ook vlooien of vlooieneitjes in zitten. 

Deskundige vlooienbestrijding

Als het toch uit de hand gelopen is en wilt u snel van de vlooienplaag af, wij helpen u graag en in de meeste gevallen kunnen wij binnen 24 uur bij u zijn. Voor de vlooien bestrijding van kat of hond (vlooien pipet of vlooien band) kunt u artikelen kopen bij ons in de webshop of klik op de link onder kosten. Gebruik een middel wat kat of hond nog niet eerder heeft gehad.


Kosten


Als u last heeft van vlooien in huis dan helpen we u graag. Dit kan door middel van inspectie of door telefonisch advies. Bij een inspectie worden kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht om te bestrijden krijgen worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht.


Vaak word na telefonische contact direct overgegaan tot een bestrijding.
De kosten en bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken en is afhankelijk van de ernst en grote van de situatie. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht