Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Schimmel

Schimmels in huis? Wij kunnen u helpen

Schimmels in huis groeien wonderbaarlijk goed op vochtige ondergronden. Daarom treft u schimmel vaak aan in kelders en kruipruimtes. Schimmels worden ook wel zwammen genoemd. Sommige schimmels zijn eencellig, andere schimmels zijn meercellig. Zwammen kunt u in allerlei gedaantes tegenkomen. Paddenstoelen zijn schimmels met een vruchtlichaam, maar die witte laag op een bedorven sinaasappel is ook een schimmel. 

Schimmels in huis zijn vrij makkelijk om te herkennen. Schimmel ontwikkelt zich bijvoorbeeld als donzige of pluizige plekken op organische stoffen. Schimmels nestelen zich pas als de ondergrond vochtig genoeg is om verteerd te worden. Schimmel kan veel verschillende kleuren aannemen, maar is meestal wit, grijs of zwart. Schimmels zorgen voor de afbraak van organisch materiaal. Daarom zijn ze dus erg belangrijk in de ecologie. Maar  sommige schimmels zoals de huiszwam zorgen voor houtrot waardoor gebouwen soms zelfs kunnen instorten. Daarom is het verstandig om de desbetreffende schimmels in huis direct te laten verwijderen door AOB Ongediertebestrijding. Onze bestrijding helpt u op een effectieve manier met het verwijderen van deze schimmel.

Boktor bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Schade door schimmels in huis

Er zijn schimmels die het gehele huis aantasten. De huiszwam is hier een voorbeeld van. Deze schimmel verspreidt zich door middel van hele dunne draden. Deze draden worden sporen genoemd. De sporen van schimmels verspreiden zich razendsnel door uw huis. Zodra de huiszwam in contact komt met hout, zorgt het voor houtrot. Houtrot zorgt voor een instabiele fundering van uw huis. Als het houtrot zich verspreidt en bijvoorbeeld houten balken in uw huis aantast, ontstaat het risico van instortingsgevaar. Raadpleeg ons dus direct voor een snelle bestrijding wanneer u de huiszwam in uw huis signaleerd.


Risico’s en gezondheid

Langdurige blootstelling aan de schimmels in uw huis levert problemen op voor uw gezondheid. Schimmels leveren namelijk problemen op voor uw luchtwegen waardoor ademhalingsproblemen kunnen ontstaan en de kans op luchtweginfecties drastisch toeneemt. Heeft u al een schimmelallergie of kampt u met astma? Blijf dan zover mogelijk uit de buurt van schimmels. Astma verergert namelijk flink bij blootstelling aan gevaarlijke schimmels.

Sommige mensen zijn extra vatbaar voor de schadelijkheid van schimmels. Kinderen, zwangere vrouwen en ouderen lopen al gezondheidsproblemen op bij een kleine hoeveelheid schimmels. Mensen met een schimmelallergie of astma lopen extra kans op gezondheidsproblemen bij de blootstelling aan schimmels. Zodra zij in aanraking komen met schimmels, treden er extra problemen op met de luchtwegen of met de ademhaling. Zorg er daarom voor dat de schimmel direct wordt verwijderd door middel van professionele bestrijding.


Bestrijden van schimmels

Schimmel bestrijding omvat 2 aspecten; het bestrijden van de al aanwezige schimmel en het wegnemen van de oorzaak. Oppervlakte schimmels kunnen voorkomen in allerlei kleuren. Zij komen veel voor in slecht geventileerde, hoog vochtige (woon)ruimtes (huiskamers – badkamers en slecht geventileerde ruimtes). Deze schimmels tasten het hout niet direct aan, echter op termijn kan er wel een hout-aantastende zwam ontstaan. Behandeling van de oppervlakken is noodzakelijk, hiervoor zijn specifieke bestrijdingsmiddelen voorhanden.


Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u graag. Dit kan telefonisch (kosteloos) of tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden wél kosten in rekening gebracht. Na de inspectie maken wij vrijblijvend voor u een offerte. Soms gaan we na overleg met u gelijk tot bestrijden over.

De kosten van de bestrijding zijn afhankelijk van de ernst van de situatie maar ook voor welke bestrijding gekozen wordt.

Die kosten worden altijd vooraf met u besproken. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht