Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Muizen

1 paar muizen zorgt voor 9 nestjes per jaar

Deskundige bestrijding is het beste wat u kunt doen tegen overlast van muizen. Als u last hebt van muizen kunnen we samen met u op zoek gaan naar de oorzaak en helpen we u de overlast op structurele wijze te bestrijden. Zo bespreken we de te nemen maatregelen en geven we advies om een muizenplaag in de toekomst te voorkomen.

~Wist u dat een muizenpaar gemiddeld negen nestjes per jaar krijgt?~  
Help, u heeft muizen! Wat nu? 
Als u last heeft van muizenoverlast is deskundige bestrijding de beste oplossing. Wij gaan dan samen met u op zoek naar de oorzaak en bestrijden de muizen op structurele wijze. Wij geven ook advies voor het voorkomen van een muizenplaag in de toekomst. 
Hoe ziet een muis er eigenlijk uit? 
Huismuizen hebben een normale snuit, een grijsbruine vacht (op de buik iets lichter dan op de rug) en zijn zo'n 8 á 10 centimeter lang. Huismuizen eten eigenlijk alles en hebben aan 3 – 5 gram voedsel per dag genoeg. De huismuis is voornaamste reden van overlast door muizen in huis. Dit komt omdat muizen als de spitsmuis, veldmuis of bosmuis maar zelden een huis binnendringen.    

Muizen bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Overlast door muizen

Muizen kunnen zich goed aanpassen aan hun omgeving en leven overal waar voldoende voedsel aanwezig is. (Horeca)keukens zijn dan ook een geliefde plek voor een muis. Muizen knagen graag allerlei producten en materialen door en brengen hierbij schade aan aan uw huis en/of bedrijf. Daarnaast kunnen muizen ziektes overbrengen. Hierdoor zijn muizen ongewenst.


Risico’s en gezondheid

Muizen kunnen ziektes overbrengen. Via urine en ontlasting kunnen zij ziektekiemen verspreiden waardoor voedselvergiftiging en huidziekten kunnen ontstaan. Tevens zijn huismuizen dragers van het hantavirus en leptospirose. In Nederland kregen er vorig jaar 97 mensen een infectie met leptospirose en 36 mensen raakten besmet met het hantavirus. Bij ons komt alleen de lichte vorm van het hantavirus voor.


Gemiddeld krijgen jaarlijks dertig mensen last van een infectie met leptospirose, maar vorig jaar waren dat er 97. Het aantal hantavirusinfecties steeg van gemiddeld dertien naar 36 gevallen, maakten het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend. Muizen en ratten dragen ziektes over via hun urine en poep, maar ook een beet van één van de twee diersoorten kan ziektes overbrengen.

Het is volgens beide organisaties nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van de stijging is, maar de zachte winter en warme zomer hebben waarschijnlijk een rol gespeeld. De situatie is niet zorgelijk, het aantal patiënten is beperkt, aldus RIVM en NVWA.

Besmet water

Ratten kunnen dragers zijn van de bacterie die leptospirose veroorzaakt die kan leiden tot de ziekte van Weil en infecties met hantavirussen. Als besmette ratten bijvoorbeeld in water urineren waarin ook recreanten zwemmen kunnen de mensen besmet raken. Ze kunnen daardoor griepachtige verschijnselen krijgen of ernstige nier- en leverproblemen. Ook honden lopen een groot risico op besmetting. Muizenpoep kan onder andere Salmonellavergiftiging veroorzaken.

Het type hantavirus waardoor mensen ziek worden is het zogeheten Puumulavirus. Het wordt overgedragen door de rosse woelmuis die in 2014 in aantal toenam. Een infectie met het Puumulavirus kan koorts en nierfalen veroorzaken.


Bron: Algemeen dagblad


Weren van muizen

Door goede bouwkundige voorzieningen, zoals goed sluitende deuren, smalle ventilatieopeningen en openingen in muren kleiner dan 5 mm, enz. kan men muizen buiten houden. Dicht gaten in muren die groter zijn dan 5 mm.Ook een goede hygiëne is van belang om de aanwezigheid van muizen tegen te gaan. Sla bijvoorbeeld voedingsmiddelen op in plastic dozen, zodat de muizen er niet bij kunnen. Geef ook huisdieren ’s morgens niet te veel eten zodat het meeste eten ’s avonds op is. Het is vooral belangrijk om ongedierte zoals muizen te voorkomen. 

Muizenoverlast kan worden voorkomen door goede bouwkundige voorzieningen; goed sluitende deuren, smalle ventilatieopeningen en gaten in de muren moeten kleiner dan 5 mm zijn. Daarnaast is een goede hygiëne essentieel. 
Een goede onderhoud van uw woning is belangrijk en de controle hierop essentieel. Maak het muizen daarom zo moeilijk mogelijk om nestgelegenheid en voeding te vinden.


Bestrijden van muizen

Een enkele muis is eenvoudig te vangen met een klem. Dit is helaas meestal niet het geval, een muis is zelden alleen. Als u met een muizenplaag te maken hebt zal er gebruik moeten worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen. De middelen die wij gebruiken zijn op basis van bloedverdunners die de muizen snel doden. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen ook giftig zijn voor andere dieren en mensen en hier moet dan ook altijd voorzichtig mee worden gewerkt. Als resultaat van een bestrijdingsactie uit blijft, moeten andere bestrijdingsmiddelen met een andere werkzame stof worden gebruikt.


Kosten

 De kosten voor een bestrijding zijn afhankelijk van de ernst van de situatie. U kunt ons bellen voor een persoonlijk advies en een indicatie van de kosten. De kosten en bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken en eventuele vervolgafspraken en aanpassingen worden in overleg uitgevoerd. Wij adviseren u graag.
LET OP: In sommige gevallen zijn de kosten voor de huiseigenaar. Voor bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Koop hier uw muizenklemmen!

Lukt het niet? Wij komen graag helpen.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht