Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Motten

Voor een veilige motten bestrijding kunt u contact met ons opnemen

Motten kunt u het hele jaar door aantreffen in huis. Motten veroorzaken schade aan bijvoorbeeld wolle kleding. Komt u motten tegen in een kast dan is bestrijding met een bestrijdingsmiddel noodzakelijk. Als u denkt dat u last hebt van motten kunnen we samen met u op zoek gaan naar de oorzaak vervolgens helpen we u de overlast op structurele wijze te bestrijden. Zo bespreken we te nemen voorzorg maatregelen en geven we advies om een mottenplaag te voorkomen.

De kleermot is de meest bekende gevreesde soort mot. Dit is namelijk de mot die veel schade aan bijvoorbeeld wolle kleding veroorzaakt. Doodslaan van de kleine motjes (7-8 mm, spanwijdte 11-17 mm) is vaak onvoldoende om schade door de kleermot te voorkomen. Het is namelijk niet de volwassen mot die voor de schade zorgt, maar de larve van deze mot.

Larven

De eitjes (circa 50-100 stuks) worden door de wijfjes in de zomer periode afgezet. Hierbij heeft zij een voorkeur voor vouwen van kleding, tapijtharen, huiden en vilt. Uit deze eitjes komen larven tevoorschijn die vrijwel onmiddellijk een cocon spinnen en daarin verpoppen. De larve van de kleermot is ca. 1 cm lang en is vaalwit van kleur. Eind maart begin april komen volwassen motten vrij. Bij kamertemperatuur ontwikkelt deze nieuwe generatie binnen 3 maanden soms wel 4 generaties per jaar. Zelfs in onverwarmde ruimten ontwikkelen soms wel 2 generaties per jaar. De mot kan dus het hele jaar door en in de verschillende stadia van ontwikkeling in huis worden aangetroffen.

Motten bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Overlast door motten

Als u overlast heeft door motten en ze in grote aantallen ziet vliegen, roept dat verontrusting op.  De piekperiode is op dat moment dan allang voorbij. Motten eten dan niets meer en richten geen schade meer aan. Ze hebben al genoeg gegeten toen ze nog rups waren. Als het er steeds meer worden, komt dit omdat er steeds meer motjes uit hun cocon komen, ze zijn dan veranderd van rupsje tot mot. De levenscyclus van eitje tot volwassen mot duurt ongeveer 4 tot 10 maanden en is afhankelijk van de temperatuur. Ze planten zich niet zo snel voort als het lijkt tijdens een plaag. Een legsel van een mot bedraagt ongeveer 100 tot 150 eitjes. De poppen van de rupsjes die uit deze eitjes komen zijn allemaal binnen circa 3 weken uit. Dus bij 1 legsel kunt u circa 100 motjes verwachten die binnen 3 weken opduiken.

Als u motten ziet rondvliegen is het belangrijk dat de motten geen kans krijgen om eitjes af te zetten op wolle kleding en artikelen.


Risico’s en gezondheid

Motten vormen geen gezondheidsrisico, maar ze kunnen wel lelijke schade aan kleding, tapijten en andere materialen in uw huis veroorzaken. Motten kunnen mogelijk wel een allergische reactie geven.


Let op! indien u mottenballen gebruikt. Deze zijn giftig en dus een gevaar als ze open en bloot in een kledingkast liggen.


Bestrijden van motten

Motten (de kleermot of de pelsmot) kunnen worden geweerd door het schoonhouden en regelmatig luchten van de kleding. Ventileren van de ruimte is ook wel een voorwaarde. Ook is van belang dat de kleding niet te dicht op elkaar hangt. 

Indien de motten zich in een kast bevinden dienen ook de naden en kieren behandeld te worden. Een bestrijdingsmiddel is hierbij noodzakelijk. Wanneer er met bestrijdingsmiddelen gewerkt gaat worden is het aan te bevelen een vakman te benaderen. Zelf bestrijden is ook mogelijk. Volg dan wel de aanwijzingen op de verpakking goed op. Het niet correct gebruiken van bestrijdingsmiddelen kan gevolgen hebben voor uw gezondheid.

Motten bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Kosten


Als u last heeft van motten dan helpen we u graag. Dit kan door middel van inspectie of door telefonisch advies. Bij een inspectie worden kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht om te bestrijden krijgen worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht. Soms gaan we na overleg met u gelijk tot bestrijden van de motten over.

De kosten en bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar. Bij sommige bestrijdingen zult u soms een paar uur niet in de woning mogen zijn. 

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht