Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Motmuggen

Telefonisch of op locatie; wij adviseren uw graag

Motmuggen ook welwel latrinevlieg genoemd, leven vooral in riolen, stilstaand water, afvoeren en kruipruimtes. Ze leggen hun eitjes in drab of in breuken van bijvoorbeeld de rioolbuis. Twee dagen hebben ze nodig dan komen de eitjes uit en wordt de motmuggen populatie steeds groter.

Motmuggen worden ook rioolvliegen of latrinevliegjes genoemd. Een motmug heeft wat weg van het uiterlijk van een mot; een latrinevlieg lijkt daarentegen wel wat op een fruitvliegje. Motmuggen zijn kleine vliegende insecten die niet veel groter worden dan 5 millimeter. De vliegjes zijn grijs en hebben een stevige beharing op hun rug en vleugels. Motmuggen zijn in riolen een bekend verschijnsel, ze gedijen uitstekend in koude en vochtige ruimtes. Heeft u een kleine breuk in een van uw leidingen in bijvoorbeeld de kruipruimte dan is het mogelijk dat ze hier uitkomen. Uiteindelijk treft u ze ook aan in het toilet, badkamer of keuken.

Omdat de insecten zo klein zijn vliegen komen ze al snel ergens door heen en vliegen ze al snel het hele huis door. Ze zitten meestal bij ramen omdat daar het licht is.  Ze voeden zich met schimmels en bacteriën.

Motmuggen bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Overlast door motmuggen

Bij overlast van motmuggen in huis kan het zijn dat zich in de kruipruimte onder het huis of ergens anders een lekkage bevindt. Door de centrale verwarming in huizen wordt vaak zonder dat we het willen ook de ruimte onder het huis verwarmd, hierdoor hebben de muggen een optimale omgeving om zich te ontwikkelen. Onder het huis is trouwens niet de enige plaats waar motmuggen kunnen volgroeien.


Risico’s en gezondheid

Vanwege de levenswijze van de motmug, wat zich voor een groot gedeelte afspeelt op of in onhygiënische plekken, kan de motmug bacteriën en ziektes met zich meedragen. Dit is dan ook de reden dat de motvlieg schadelijk kan zijn voor mens en huisdier. De motmug kan ziektes en bacteriën achterlaten op etenswaren maar ook op andere spullen die u gebruikt in de keuken, zoals bestek, aanrecht, borden, glazen en pannen. De motmug of latrinevlieg steekt de mens echter niet.


Bestrijden van motmuggen


Motmuggen leven in organisch materiaal. Alleen het idee dat de motmuggen door uw gebouw of huis vliegen geeft al voldoende reden tot ongerustheid. Ze vormen een direct gevaar voor de gezondheid en maken het noodzakelijk deze insecten te bestrijden. Ze kunnen ziektes overbrengen en vermenigvuldigen zich zeer snel. Een motmug legt per dag zo’n 200 minuscule eitjes die binnen 1 à 2 dagen uitkomen. De oorzaak is nagenoeg altijd een breuk of open leiding dit moet zo spoedig mogelijk gemaakt worden. Hier is in bijna alle gevallen een loodgieter bij nodig. Daarvoor of juist daarna kan een bestrijding plaatsvinden. Het kan zijn dat u tijdens de bestrijding en een paar uur erna niet het huis in mag.


Kosten


Als u last heeft van motmuggen dan helpen we u graag. Dit kan door middel van inspectie of door telefonisch advies. Bij een inspectie worden kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht om te bestrijden krijgen worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht. Soms gaan we na overleg met u gelijk tot het bestrijden van de motmug over. 

De kosten zijn afhankelijk van de ernst van de situatie en worden altijd vooraf met u besproken evenals het bestrijdingsplan. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht