Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Mollen

Fosforwaterstof voor landbouw - klemmen voor de particulier, 

Bestrijding door middel van klemmen is het beste wat u kunt doen tegen overlast van mollen. Als u last heeft van mollen kan u op zoek gaan naar de oorzaak. Een structurele wijze om ze blijvend weg te houden is moeilijk omdat een territorium dan over genomen wordt door een andere mol.

De mol die in Nederland voorkomt is de “gewone mol” (Talpa Europea). Het zijn kleine dieren met een fluweelzachte donkere vacht die hun hele leven voornamelijk ondergronds doorbrengen. Een mol is 13 tot 17 centimeter lang en heeft een 3 tot 4 cm dunne staart. Mollen hebben voorpoten met zes vingertjes, met brede platte nageltjes. Haren van een mollenvacht kantelen mee zodat ze gemakkelijk alle richtingen op kunnen bewegen.

Mollen zijn niet blind, hebben kleine oogjes zo groot als een speldenknop. Ze kunnen door de speldenknopjes wel degelijk zien al is het niet veel. Een mol heeft voelhaartjes op zijn hoofd en snuit maar heeft geen oren. De mol kan ook niet goed ruiken hij reageert voornamelijk op trilling in zijn omgeving.

De bezigheden van een mol zijn graven en eten. Een mol eet per dag ongeveer zijn eigen gewicht (ca. 100 gram) aan regenwormen op. Naast regenwormen eet hij bijna alle andere insekten (engerlingen -ritnaalden en bv. emelten) op die hij in zijn gangen aantreft. 

Voortplanting van mollen

De mol leeft voornamelijk onder de grond en het zijn ook goede zwemmers. Een mol leeft alleen, maar in de paartijd zijn ze natuurlijk met zijn tweeën. In het voorjaar, tussen februari en april, vindt de paring plaats. Draagtijd van een mol is ongeveer 28 dagen. Na ongeveer 4 weken verlaten de jongen voor het eerst het nest, en na 8 weken worden ze verstoten door de moeder. Die dan vervolgens weer alleen verder leeft.  Gemiddeld 40% van de jonge mollen overleeft het eerste jaar.

Mollen bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Overlast door mollen

Een mollendoek onder uw gazon aanbrengen voorkomt dat mollen kunnen graven. U kunt de aarde van molshopen over het gazon verspreiden. Molshopen vertrappen is niet raadzaam stimuleert de mol tot extra graafactiviteit om de gang te herstellen. Mollen verdrijven, vangen of doden door bijvoorbeeld een mollenklem of mollen gif, lost het probleem niet op. Een andere mol neemt zijn plaats in, waardoor het waarschijnlijk van korte duur is. Bovendien maken nieuwe mollen bij de huisvesting in een nieuw gebied nieuwe molshopen.


Risico’s en gezondheid

Mollen vormen geen risico voor de gezondheid. Molshopen leveren wel een risico voor sporters. Blessures worden veroorzaakt doordat bijvoorbeeld een gazon deels is verzakt. Ook dieren in weilanden kunnen daardoor blessures oplopen.


Bestrijden van mollen

Wij werken met klemmen bij particulieren. Mollenklemmen kunt u ook bij ons aanschaffen. Bij bedrijven of agrariërs mogen we, omdat we daarvoor een licentie hebben, ook met fosforwaterstof werken.

Natuurlijke bestrijding

Diverse vogels zoals blauwe reigers en uilen zijn natuurlijke vijanden van de mol. Ook marters, bunzings en wezels doden mollen. Maar wanneer mollen overlast geven kunt u het beste zelf een klem aanschaffen en de mol proberen te vangen..

Wat werkt niet?

  • In de mollengang water laten lopen.
  • Stenen, glas of andere dingen in de gangen leggen.
  • Plaatsen van flessen in mollengangen.
  • Een geluidsapparaat plaatsen werkt ook niet afdoende.

Kosten

Vooraf worden de kosten van een bestrijding besproken.  Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld. Mollenklemmen kunt u voordelig bij ons kopen.

Zelf aan de slag? Koop hier uw mollenklemmen.

Lukt het niet? Wij komen graag helpen.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht