Snel van uw ongedierte af? Bel direct: 06 16 15 4042

Mieren

Een kolonie mieren heeft een koningin, wij kunnen haar verdelgen.

Deskundige bestrijding is het allerbeste wat u kunt doen tegen overlast van mieren. Bestrijden van mieren kan een lastige klus zijn, zeker als ze binnenkomen en u niet weet hoe ze binnendringen. Als u overlast heeft van mieren kunnen we samen met u op zoek gaan naar de eventuele oorzaak en op structurele wijze de plaag bestrijden. We bespreken de te nemen maatregelen en geven advies om een mierenplaag in de toekomst te voorkomen.

Tuinmieren komen voor in vele en diverse soorten. Wereldwijd zijn er meer dan 10.000 verschillende soorten. Vaak vindt u hun nesten in zandgrond en straattegels. Een enkele keer komt een nest ook binnenshuis voor. In de wintermaanden houdt de kolonie zich tamelijk rustig, maar als het voorjaar begint, zie je ze weer verschijnen. Ze zijn meestal op zoek naar eten, het liefst etenswaar die suiker bevat. Buiten verzamelen ze honingdauw, het afscheidingsproduct van bladluizen en eten ze soms ook kleine insecten. 

Mieren kennen rangen en standen. Gevleugelde koninginnen leggen de eieren. Werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke exemplaren en zij bouwen het nest, beschermen het en verzorgen de larven. Ook zoeken de werksters naar voedsel, zelfs in huizen. Mannetjes zijn er alleen gedurende een bepaalde tijd van het jaar, ook zij hebben vleugels en zij  bevruchten de koninginnen hoog in de lucht en daarna sterven ze.

Mieren bestrijden Amersfoortse Ongediertebestrijding

Overlast door mieren

Een kolonie bestaat uit één koningin, met een grote groep werksters en jonge mannetjes. De werksters vormen de grootste groep binnen een kolonie. Zij zijn de onvruchtbare dochters van de koningin en hebben verschillende taken binnen de kolonie. Een kolonie kan uit miljoenen mieren bestaan en bevindt zich vaak diep onder de grond.
Mieren communiceren met elkaar via geur. Zo kunnen mieren via feromonen geursporen achterlaten om de weg van het nest naar voedsel te vinden. Andere mieren vinden dit geurpad en versterken het weer met hun eigen geursporen. Zo kan het dat er binnen enkele uren een mierenleger in je keuken is te vinden. Een van de verkenners heeft voedsel gevonden, is teruggelopen naar het nest en heeft zijn vrienden opgetrommeld om te komen helpen.


Risico’s en gezondheid

Mieren kunnen via hun urine en ontlasting ziektekiemen verspreiden, waardoor voedselvergiftiging kan ontstaan. In Nederland is niet precies bekend hoe vaak ziekteverschijnselen kunnen worden gerelateerd aan mieren.


Bestrijden van mieren


Bedenk voor je gaat bestrijden dat mieren in de tuin vele nuttige functies vervullen, ze eten bijvoorbeeld insecten. Je kan proberen te zorgen dat ze uw huis niet opzoeken het belangrijkste is laat ze geen voedselbron vinden in huis. Een paar kruimels of druppels limonade zijn voor mieren al een feestmaal; ruim dus etensresten direct op.

Zodra u mieren in huis ziet, is het tijd voor actie. Mieren kunnen namelijk wel degelijk bijten en steken. Ook zijn ze altijd op zoek naar eten. Bestrijding van deze kleine beestjes kan belangrijk zijn en dient daarom zorgvuldig gedaan te worden. Het is mogelijk om de bestrijding eerst zelf te proberen of direct te kiezen voor een effectieve mierenbestrijding door hier een professionele mierenbestrijder in te schakelen.

Mieren zelf bestrijden is voordeliger, echter het heeft niet altijd het gewenste resultaat. Het inschakelen van een ongediertebestrijdingsbedrijf is geen overdreven luxe. Er zijn tegenwoordig tal van producten te koop die een oplossing bieden bij overlast van mieren. Lees altijd de gebruiksinstructies vande producten goed door. De producten zijn veelal gericht op een specifiek probleem. Bijvoorbeeld de grootte van de mierenplaag en de locatie van het mierennest. Ook wij verkopen in de webwinkel diverse middelen tegen mieren.


Kosten


Als u last heeft van mieren dan helpen we u graag. Dit kan door middel van inspectie of door telefonisch advies. Bij een inspectie worden kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de opdracht om te bestrijden krijgen worden deze kosten op de rekening in mindering gebracht.

De kosten en bestrijdingsplan worden altijd vooraf met u besproken. Vaak wordt er gelijk tot bestrijden over gegaan. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld. Wilt u zelf aan de slag?
U kunt mierenbestrijdingsproducten in de online winkel kopen.

Vragen of prijsopgave aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige en discrete ongediertebestrijder in Midden-Nederland? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast of een ander ongedierte probleem.
Bel: 06 - 16 15 4042 (7 dagen per week, tussen 8:00 en 22:00 uur) of vul onderstaand formulier in voor een prijsopgave of het maken van een afspraak.

Velden met een * zijn verplicht